Vakanties

Mijn beste vakanties

Er is een verandering in mijn leven geweest die veel verschil gemaakt heeft. Het is een andere manier van op vakantie gaan. Waarschijnlijk ben jij ook een van de personen die eens per jaar op vakantie gaat en dan direct twee of drie weken boekt. Ik deed dat ook altijd, maar vier jaar geleden gooide ik het roer om en dit is het eerste dat ik aangepakt heb. Eens per jaar op vakantie is namelijk helemaal niet leuk. Er zit een veel te lange pauze tussen de vakanties, waardoor je heel lang niets hebt om naar uit te kijken. Waarom niet gewoon wat vaker op vakantie, en dan minder lang?

Een weekend Berlijn

Vorig jaar heb ik mijn leukste vakantie ooit gehad. Ik ben vier dagen naar Berlijn geweest op het moment dat de kerstmarkten er waren. Een enorm succes, want de vele kraampjes, feestjes en de sfeerverlichting hebben ervoor gezorgd dat de vakantie echt letterlijk geweldig was. Het hotel was okay denk ik, want ik heb er maar twee keer geslapen. Gelukkig had ik het hotel erop uitgezocht, want ik wist van tevoren al dat ik veel op de markten te vinden zou zijn. Aangezien Berlijn 24 uur per dag leeft, is de kans dus groot dat je net als ik een keer een nacht zal missen.

De vakantie noem ik wel de beste vakantie ooit, maar de vakantie die ik in CuraƧao had komt op een strakke tweede plaats. Ik dacht altijd dat dit een vakantieparadijs was dat volledig ingericht was op toeristen en daarom wilde ik er eigenlijk niet heen, maar een vriend van mij had tickets en niemand kon mee. De auto huren zonder borg was nog de beste ervaring. We hadden heel de vakantie een goede auto onder onze kont, waardoor we heel het eiland konden verkennen, ook de plekken waar niemand kwam. De auto huren zonder borg zorgde er tevens voor dat we makkelijk konden kiezen voor een aanvullende verzekering, die we gelukkig niet nodig hadden. Maar laten we eerlijk zijn, wanneer je op vakantie bent, wil je je geen zorgen maken om eventuele schade die aan een huurauto kan ontstaan, zeker niet wanneer je ook nog eens bijzonder ver van huis bent en wel gewoon weer thuis wilt komen aan het einde van de vakantie.