Overstappen en besparen

Een energievergelijk, overstappen en besparen

 

Wanneer je wilt besparen op je energiekosten, zijn er maar 3 stappen die je hoeft te maken. Namelijk het maken van een energievergelijk, overstappen én besparen. Met deze drie stappen is besparen op je energiekosten een fluitje van een cent. Het is ook nog eens snel voor je geregeld, namelijk binnen 5 minuten. Dat is nog eens prettig geregeld!

1. Maak een energievergelijk

De eerste stap waar je mee begint is het maken van een energievergelijk. Dit doe je door het invullen van een recentelijk jaarverbruik, postcode en huisnummer. Zodra je dit hebt ingevuld kom je in de vergelijker terecht. Hier zie je alle energieleveranciers met de eventuele jaarkosten staan. Deze kosten zijn berekend op jouw recentelijke jaarverbruik en zijn dus nauwkeurig. Ook alle kosten zijn hier al bij berekend. Je hebt dus niet achteraf nog een naheffing van belastingen of overheidsheffingen. Er zijn daarnaast 3 contracten voor je geselecteerd die voor jou het voordeligste zijn in je huidige situatie. Er is dus rekening gehouden met een eventuele overstapboete en je jaarverbruik. Het energievergelijk is dus een totaal overzicht van alle kosten en energieleveranciers.

2. Overstappen

Wanneer je klaar bent met het energievergelijk, kun je de keuze maken of je wilt overstappen. Deze keuze baseer je op het jaarbedrag, de tarieven van gas en stroom en de vastrechtkosten. Kun je deze verlagen? Dan loont het om over te stappen. Dit kun je via de vergelijker doen. Je klikt het contract aan waar je gebruik van wilt maken en vult je gegevens verder in. Na het invullen verstuur je de aanvraag én ben je overgestapt! Zo makkelijk kan het gaan. 

3. Besparen

Zodra je via het energievergelijk je aanvraag hebt verstuurd, zit je in de veertiendagen wettelijke bedenktijd. Na deze veertiendagen zal de nieuwe energieleverancier de levering overnemen en vanaf dat moment ben je aan het besparen op je energiekosten. Je hoeft alleen nog maar de meterstanden door te geven. Zo bespaar je binnen 5 minuten tot wel 300 euro per jaar op je gas en stroom én profiteer je van voordelige energietarieven via het energievergelijk. Prettig geregeld.