Enjoy life

De staat en de bemoeienis

Ik beloofde geen negatieve invloeden terug te laten komen op mijn website, maar er moet me iets van het hart. Ik heb lange tijd de berichten in de gaten gehouden over alternatieve geneesmiddelen en ik begin me er flink aan te ergeren dat de overheid een constante bemoeienis heeft met alles waar wij van kunnen genieten, of die mensen gebruiken om te ontspannen. Overal moet extra voor betaald worden, als het al legaal geworden is. Denk aan benzine, sigaretten, maar ook online gokken of wietolie. De staat wil overal een vinger in de pap hebben en dat begint nu wel erg vervelend te worden. Het viel me overigens pas echt op nadat ik besloot om mijn leven aan te passen.

Ik heb namelijk langere tijd last gehad van chronische pijnen. Te lange dagen achter de computer hebben gezorgd voor pijn in mijn rug en handen, ook wanneer ik heel andere dingen aan het doen ben. Een vriend in Duitsland wees me op het gebruik van wietolie, waar ik wel oren naar had. Zeker omdat ik het op de huid wil gebruiken, en niet in wil nemen, zodat ik niet direct high word. Helaas is dat allemaal weer niet mogelijk in Nederland, al moet ik daarbij zeggen dat je het niet legaal kunt krijgen. Dat betekent natuurlijk niet dat het helemaal niet te krijgen is.

Genieten van het leven

Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om te genieten van het leven op een dagelijkse basis. Zelf ben ik per definitie geen fan van drugs of andere verboden middelen, het was alleen de wiet olie waar ik interesse in had, maar dat kan ik voorlopig wel vergeten. Gelukkig helpt een warme douche ook tegen de pijn, of gewoon even een tijdje zonder inspanningen. En eerlijk gezegd is het natuurlijk ook geen straf om even een paar dagen op rij wat rustiger aan te doen en uit te rusten.